Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2015 --- ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

Παρασκευή και 13 σήμερα και δεν αργήσαμε να πάρουμε την κρυάδα της ημέρας. Ο λόγος για τα αποτελέσματα της σύνθεσης ποινικού. Αυτή τη φορά το "χρυσό τσεκούρι" απέσπασε ο τομέας του ποινικού, αφού στην σύνθεση κατάφεραν να περάσουν από τα 320 άτομα μόλις οι 26!!!!

Τα μαζικά κοψίματα στη σχολή μας δεν είναι ένα καινούργιο γεγονός. Μόλις στην προηγούμενη εξεταστική ήταν που τρέχαμε πάλι για τα αποτελέσματα του κληρονομικού ενώ και σε μαθήματα όπως οι γενικές αρχές παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα. Αιτία προφανώς και δεν μπορεί να είναι οι φοιτητές που δεν διαβάσανε. Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας. Μερικοί καθηγητές προκειμένου να ανεβάσουν το κύρος τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα δεν διστάζουν να κόψουν την πλειοψηφία των φοιτητών για το τίποτα. Στην περίπτωση της σύνθεσης, πολλοί ήταν και οι φοιτητές οι οποίοι βρισκόμενοι επί πτυχίω και ενώ χρωστούσαν το τελευταίο τους μάθημα, ξανακόπηκαν μένοντας ένα ακόμη εξάμηνο μακρυά από το πτυχίο τους.

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Θέλουν να διαμορφώσουν μια τελείως διαφορετική καθημερινότητα για τους φοιτητές. Μια καθημερινότητα που θα περιλαμβάνει την εμπέδωση από κάθε φοιτητή της εντατικοποίησης των σπουδών και της πειθάρχησης. Φοιτητές που θα πελαγώνουν μέσα σε τεράστια βιβλία με αχανή ύλη αποστηθίζοντας ολόκληρα κομμάτια και αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα να κοπούν και πάλι γιατί έτσι θέλει ο καθηγητής.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι μία: μέσα από τους συλλογικούς αγώνες να απαιτούμε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών και δίκαιη διόρθωση των γραπτών μας. Όπως στην προηγούμενη εξεταστική κάναμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην κοσμητεία και στον τομέα του αστικού για το κληρονομικό και πετύχαμε να αλλάξει ο τρόπος εξέτασης, έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα και για τη σύνθεση ποινικού και για κάθε άλλο μάθημα που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας.

Σαν πρώτο βήμα, πάμε όλοι μαζί την Δευτέρα 16/02 το πρωί στον τομέα του Ποινικού με αίτημα την επαναξιολόγηση των γραπτών μας.

Και στις 24/02 που υπάρχει πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση Τμήματος, να δώσουμε όλοι το παρόν και να βάλουμε συνολικά τα ζητήματα της εξεταστικής αλλά και όποια άλλα προβλήματα έχει η σχολή μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου