Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα σε όλα τα μέλη του συλλόγου για προετοιμασία απο κοινού της Γενικής Συνέλευσης

Την Παρασκευή που μας πέρασε, δύο μέρες πριν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο σύλλογος δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του Γ.Σ. λόγω έλλειψης απαρτίας.

Σε μια περίοδο όπου η βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση με την τρόικα οδηγεί σταθερά στην εξαθλίωση την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στερώντας μας το δικαίωμα να σπουδάζουμε και να ζούμε αξιοπρεπώς, είναι ζωτικής σημασίας για το φοιτητικό κίνημα να μην απαξιωθεί το ισχυρότερο όπλο του για να οργανώνεται, να συζητά, ν' αποφασίζει και ν' αγωνίζεται.

Η μαζικότητα λοιπόν των Γ.Σ. ώστε να είναι ζωντανός ο σύλλογος δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των συλλογικοτήτων και όσων συμμετέχουν σ' αυτές. Αυτή η αντίληψη εκ των πραγμάτων ενισχύει λογικές ανάθεσης, λογικές του τύπου : "θα έρθω στην Γ.Σ. ή στις εκλογές, θα ψηφίσω αλλά δε θ' ασχοληθώ κιόλας να συμμετέχω στις δράσεις που θ' αποφασίσει ο σύλλογος μου". Το αποτέλεσμα είναι ακόμα και αν οι διαδικασίες είναι μαζικές, στις δράσεις και στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται να συμμετέχουν 20-30 άτομα κάτι που υπονομεύει τη δυνατότητα να κερδίσουν.

Επειδή τα προβλήματα μας αφορούν όλους, θα πρέπει όχι μόνο η υλοποίηση αλλά και η διοργάνωση και ο σχεδιασμός κάθε δραστηριότητας του συλλόγου, από τη Γ.Σ, την κατάληψη μέχρι την παράσταση διαμαρτυρίας για ένα μαζικό κόψιμο να είναι άγχος και αγωνία του καθενός από εμάς.

Η αρχή μπορεί και πρέπει να γίνει από την εξ' αναβολής Γ.Σ, αυτήν την Τετάρτη το απόγευμα. Να πάρουμε τις αποφάσεις που δεν πήραμε την Παρασκευή για το δωρεάν τύπωμα των συγγραμμάτων μας στην Ξάνθη, για την εφαρμογή της δέσμευσης για τα παραπάνω δρομολόγια, για την εξασφάλιση της πτυχιακής εξεταστικής, για την οργάνωση συνολικά του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας για να επιβάλουμε το πανεπιστήμιο και την κοινωνία που δικαιούμαστε.

Ερχόμαστε όλοι στη Γενική Συνέλευση ! Ενημερώνουμε όσον κόσμο ξέρουμε και του εξηγούμε την ανάγκη να παραβρεθεί ! Διακινούμε το τρικάκι του φοιτητικού συλλόγου στη σχολή και τ' αμφιθέατρα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου