Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο καλέσματος για τη ΓΣ της 15/11

ΧΡΕΟΣ της γενιάς μας η ανατροπή!

Και το όνομα αυτού Παπαδήμος Λουκάς... Πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και το ευρώ, αλλά και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (αυτή καλέ, που μας δανείζει συνεχώς για να σωθούμε). Και πλέον, νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτός είναι ο εκλεκτός που διαλέξαν για μας όλοι αυτοί οι “εθνοσωτήρες” μας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, ο Παπούλιας, η “κυρία ΔΝΤ” Κριστίν Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ύστερα από πολυήμερες συζητήσεις, ώστε να εξασφαλίσουν ότι τη “καυτή πατάτα” του πρωθυπουργού δεν θα αναλάμβανε να κρατήσει κάποιο πολιτικό πρόσωπο, αλλά ένας τεχνοκράτης που δεν θα υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος.

Και αυτό γιατί αντίθετα με τα όσα ευαγγελίζονται περί σωτηρίας της χώρας (για εκατοστή φορά μέσα στα τελευταία 2 χρόνια!) η κυβέρνηση αυτή μόνο στόχο έχει τη σωτηρία των μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζιτών και βιομηχάνων, ντόπιων και ξένων. Από πού το διαπιστώνουμε αυτό; Το διαπιστώνουμε από το γεγονός ότι η μοναδική επιδίωξη της κυβέρνησης αυτής είναι να εφαρμοστεί στο ακέραιο η δανειακή σύμβαση και η συμφωνία της 26ης Οκτώβρη. Μια συμφωνία που σκοπό έχει να επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας και περαιτέρω αφαίμαξη του λαού, ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου (παιδεία, υγεία, ενέργεια, νερό κλπ), με κορύφωση τις συνταγματικές αναθεωρήσεις που θα απαγορεύουν τη δημιουργία δημοσιονομικών ελλειμμάτων αλλά και τη δημιουργία μηχανισμών εποπτείας που στην ουσία σημαίνει την μόνιμη εγκατάσταση τροικανών στα υπουργεία. Έτσι, όποτε οι σωτήρες το κρίνουν αναγκαίο ή το έλλειμμα πάει να ξανααυξηθεί δεν θα δίνουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Η συμφωνία της 26ης Οκτώβρη προβλέπει επίσης κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% ώστε να φτάσει ως ποσοστό του ΑΕΠ το 120% το 2020. Αναρωτιέται κανείς: αν είναι βιώσιμο το χρέος στο ύψος του 120% του ΑΕΠ το 2020, γιατί δεν ήταν βιώσιμο το 115% του 2009; Ή γιατί να πετύχει αυτός ο στόχος, τη στιγμή που μνημόνια και μεσοπρόθεσμα με παρόμοια μέτρα αντί να μειώνουν το χρέος το εκτόξευσαν στο 180% σήμερα; Από την άλλη, όποιος βιάστηκε να πανηγυρίσει για την συμφωνία, επειδή και καλά ξεμπερδεύουμε από το βραχνά του χρέους (βλέπε Πάγκαλοι, Πρετεντέρηδες και λοιποί), ξέχασε να προσθέσει μια μικρή λεπτομέρεια: ότι από τα 360 δις του ελληνικού χρέους, δεν θα διαγραφούν τα 180 όπως θα περίμενε κανείς, αλλά πολύ λιγότερα! Και αυτό γιατί από το κούρεμα εξαιρούνται τα δάνεια της τρόικας προς την Ελλάδα ύψους 65 δις, τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ αξίας 60 δις, τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2020 (αξίας 40-45 δις), τα βραχυχρόνια έντοκα γραμμάτια αξίας 15 δις και τέλος διακρατικά δάνεια που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν έξω από τη σφαγή τα δικά τους χρήματα και πετσόκοψαν κατά κύριο λόγο τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τα οποία χρωστάει το Δημόσιο!

Βλέπουμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έρχεται, όχι σαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά σαν σανίδα σωτηρίας της νέας, ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκής, Δανειακής Σύμβασης. Πρόκειται για κυβέρνηση πραξικοπηματική, σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, κυβέρνηση δικτατορίας των πιστωτών και των αγορών, η οποία επιβλήθηκε από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ΣΕΒ.

Οι εκβιασμοί όμως δεν περνούν. Με την δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε τη δική μας απάντηση: Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος.

Είναι η ώρα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής! Διότι το σύστημα το ίδιο είναι σε βαθειά κρίση, όπως φανερώνουν οι εξελίξεις στην Ιταλία (η οποία μπαίνει και αυτή σε καθεστώς “εποπτείας” από το ΔΝΤ και την ΕΕ) με το παραπαίοντα Μπερλουσκόνι, και δεν διορθώνεται με αλλαγή φρουράς στο πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα με την ίδια ορμή των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων που κόλλησαν στο τοίχο τη κυβέρνηση Παπανδρέου. Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει και τη νέα επίθεση, διεκδικώντας τα δικαιώματά του, με νέο γύρο απεργιών – διαδηλώσεων – καταλήψεων, με ένα πανίσχυρο εργατικό και λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου και της επίθεσης. Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να συμβάλλει, με την κοινή της δράση η Αριστερά, αντί να ζητά διαρκώς εκλογές.

Ο λαός βγαίνει ήδη στους δρόμους κατά του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Το τριήμερο του Πολυτεχνείου, με αποκορύφωμα την παλλαϊκή πορεία στις 17 Νοέμβρη (που θα είναι η μαζικότερη πορεία του Πολυτεχνείου των τελευταίων ετών) θα δώσει την πρώτη δική του απάντηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/11, ΩΡΑ 3 μμ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Π. ΝΟΜΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου