Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Για τους τραμπουκισμούς στις εστίες

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 7/10 γίναμε μάρτυρες πρωτοφανούς επίθεσης απ’ τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΠ Εστιών προς συνδικαλιστή. Με τη δικαιολογία πως στο Δ.Σ., στο οποίο παρευρέθηκαν μόνο η ΠΑΣΠ και τα ΠΙΡΑΝΧΑΣ, αποφασίστηκε να μην κολλώνται αφίσες πουθενά στο χώρο της Λέσχης εκτός απ’ τον πίνακα ανακοινώσεων, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ με βίαιο τρόπο ξεκόλλησε τις αφίσες με την απόφαση του Συλλόγου Νομικής και τις πέταξε επανειλημμένα σε συνδικαλιστή απειλώντας τον. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εμποδίζει συνδικαλιστές φωνάζοντας και βρίζοντας να κολλήσουν αφίσες, να κρεμάσουν ή απλά να κρατήσουν πανό και να μοιράσουν πολιτικά φυλλάδια. Απ’ όταν πάρθηκε η απόφαση στο παράνομο, αφού απουσίαζε η CONTRA, Δ.Σ. οποιοσδήποτε προσπαθήσει να κάνει την παρέμβασή του στη Λέσχη δέχεται επίθεση και εκφοβίζεται.
Είναι προφανές λοιπόν πως η κατάσταση έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, αφού απειλείται το άσυλο με την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών ιδεών, με όποιο τρόπο κι αν γίνονται. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τριγυρνάει σε χώρο του Πανεπιστημίου εποπτεύοντας, απειλώντας και κάνοντας βίαιες επιθέσεις σαν να είναι το μαγαζάκι του. Κάτι τέτοιο είναι αντιδημοκρατικό, φασιστικό και επικίνδυνο για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων να αναλάβουν δράση και να συσπειρωθούν ενάντια στη φασιστική αυτή συμπεριφορά. Οποιοσδήποτε επιτρέψει τέτοια γεγονότα να συνεχίζονται και να γίνονται πια μόνιμη πρακτική έχει μερίδιο ευθύνης και θεωρείται συνένοχος. Γι’ αυτό ακριβώς καλούμε την παρέα των ΠΙΡΑΝΧΑΣ να καταγγείλει ανοιχτά το γεγονός, ώστε να διαχωρίσει τη θέση της και να μη θεωρηθεί συνυπεύθυνη απ’ τη φοιτητική κοινότητα για τη μετατροπή της Λέσχης σε φασιστοκρατούμενο χώρο, όπου η πολιτική παρέμβαση εμποδίζεται και ο φοιτητής εκφοβίζεται.
Τέλος, θεωρούμε αναγκαίο όλοι οι φοιτητές να απομονώσουν πολιτικά παράταξη που θέτει ως εκπρόσωπό της άνθρωπο που χρησιμοποιεί τακτικές βίας και τρομοκρατίας, όπως επίσης αναγκαίο είναι, αν βρεθούν μπροστά σε τέτοια περιστατικά, να πάρουν θέση υπερασπιζόμενοι, όχι τον κάθε συνδικαλιστή που δέχεται επίθεση, αλλά το ίδιο το άσυλο που μετά από τόσους αγώνες αποτελεί κεκτημένο του φοιτητικού κινήματος.

• Να καταδικαστεί η τραμπουκική επίθεση στο Σ.Φ. Νομικής.
• Να παρθεί πίσω η απόφαση που απαγορεύει την πολιτική δράση στο χώρο της Λέσχης.
• Να υπερασπιστούμε το άσυλο και τη ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου