Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ !

Την προηγούμενη βδομάδα βγήκε επιτέλους το πρόγραμμα της εξεταστικής. Για όσους το είδαν θα παρατήρησαν δύο πράγματα. Από τη μία το απαράδεκτο του πρώτου έτους το οποίο δίνει απανωτά μαθήματα την πρώτη βδομάδα και μετά "κάθεται" 2 βδομάδες για το διοικητικό. Από την άλλη το πρόγραμμα δεν έχει τα μαθήματα των χειμερινών εξαμήνων!!!

Το ζήτημα της διπλής εξεταστικής μας απασχολεί μετά το πέρας κάθε εξαμήνου. Και αυτό γιατί ο νόμος Διαμαντοπούλου τις έχει καταργήσει. Το θέμα πλέον άπτεται στην γενική συνέλευση κάθε τμήματος. Στη σχολή μας οι καθηγητές θα συνεδριάσουν την Τετάρτη το πρωί.

Είναι καθήκον του φοιτητικού μας συλλόγου να επιβάλει κάθε φορά αυτό που επιτάσσουν οι ανάγκες των φοιτητών. Και είναι αναφαίρετο δικαίωμα το να μπορούμε να δίνουμε μαθήματα σαν άνθρωποι και όχι με προγράμματα-εξπρές για να πηγαίνουν στα γραφεία τους οι κύριοι καθηγητές ή με τα μισά μαθήματα εντός αυτού. Το πανεπιστήμιο είναι κοινωνικός χώρος πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης, ένας χώρος που πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις, ζυμώσεις και συζητήσεις, όπου θα βγαίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και άνθρωποι με  σφαιρική εποπτεία επί του επιστημονικού τους αντικειμένου.

Ένα πανεπιστήμιο που συνεχώς θα θυμίζει “καλοκουρδισμένο ρολόι” ,ένα μέρος δηλαδή που η λειτουργία του θα προσομοιάζει με αυτήν ενός εργοστασίου, με την ανάγκη για συνεχή εντατικοποίηση και αύξηση της ανταποδοτικότητας να τσακίζει κάθε έννοια πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, είναι μεν ένα “καθαρό” πανεπιστήμιο, όσο βέβαια και ο νεκρός πριν τον βάλουν στο φέρετρο. Και είναι εν τέλει ένα πανεπιστήμιο για λίγους κι εκλεκτούς. Όσους δηλαδή έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντέξουν τον φρενήρη ανταγωνισμό παρά τις συνεχείς περικοπές της φοιτητικής μέριμνας αλλά και τις συνολικές πολιτικές λιτότητας που συνεχίζει ακάθεκτα η νέα κυβέρνηση.
 
Μέχρι στιγμής έχει φανεί ότι τα ζητήματα αυτά λύνονται με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες επιβολής από τους φοιτητές και όχι με τη συλλογή ηλεκτρονικών και μη υπογραφών ή με επιστολές σε υπουργεία. Επιβολή στην προκειμένη σημαίνει να πάει μαζικά ο σύλλογος στην Συνέλευση τμήματος την Τετάρτη και να μην επιτρέψει σε κανέναν καθηγητή να βγει μέχρι να παρθεί απόφαση. Γι' αυτό το λόγο καλούμε όλες και όλους να παρευρεθούμε μαζικά στη συνεδρίαση με σκοπό την εξασφάλιση της διπλής εξεταστικής για όλους και την διαμόρφωση ενός πιο λογικού προγράμματος εξεταστικής που θα διασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο για την προετοιμασία του κάθε μαθήματος. Ή θα επιλέξουμε τον συλλογικό δρόμο ή θα την φάμε ο καθένας ξεχωριστά. Είναι στο χέρι μας !

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/05  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
11:00 Π.Μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων (πάνω από την γραμματεία) της Νέας Νομικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου