Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το αντιφασιστικό κίνημα βγαίνει ξανά στο δρόμο απαιτώντας να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι για τα εγκλήματά τους και να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων που εξακολουθεί να τους κάνει πλάτες. Η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού και των επιστρατεύσεων που παραπαίει, συνεχίζει την προσπάθεια να βρει στηρίγματα στη Χρυσή Αυγή. Η αδειοδότηση των προφυλακισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στις ορκωμοσίες των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, τα μπρος πίσω στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η αποφυλάκιση της Σκορδέλη και του Ματθαιόπουλου, αλλά και η προκλητική αθώωση των δολοφόνων της Μανωλάδας είναι δείγματα ότι αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να στήνει γέφυρες μαζί τους. 

Αυτή η πολιτική είναι που στρώνει το δρόμο στους νεοναζί να ξαναβγάλουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου και να επιτίθενται σε μετανάστες και αντιφασίστες, όπως έγινε με τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια και τους Αμπελοκήπους, των δύο ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι, τους βανδαλισμούς στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. 

Όσο και αν προσπαθεί η νεοναζιστική συμμορία να φορέσει τον αντισυστημικό μανδύα, είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι τα στηρίγματά της βρίσκονται στην κυβέρνηση των Μπαλτάκων και των Τροϊκανών, τους οικονομικούς μεγιστάνες, την προβολή της από μεγαλοδημοσιογράφους και τη συνεργασία της με τους μηχανισμούς της αστυνομίας. Δεν μας ξεγελούν. 

Είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από τα μνημόνια, εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι τους χρηματοδοτούν για να εξασφαλίζουν όπλα αλλά και γραφεία – ορμητήρια για να σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές. Είναι το εργαλείο αποπροσανατολισμού για το ποιος φταίει για την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που φέρνουν τα Μνημόνια, ρίχνοντας τα βάρη στους μετανάστες. Στόχος τους είναι να χτυπηθεί η εργατική αντίσταση, η αριστερά, η αντιφασιστική πάλη, και όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Αυτό το μήνυμα έστειλαν με τις δολοφονικές επιθέσεις στο Πέραμα κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Η ΧΑ ήταν και παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες τους να πλασαριστούν ως «αντισυστημικοί», μια εφεδρεία τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών του, και κάθε εργαζόμενου και νέου ανθρώπου που θέλει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα. Αντιπαλεύουμε τον φασισμό έχοντας ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια και στις αιτίες που τον μπολιάζουν στην κοινωνία, τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετούν πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές που όχι μόνο εξαθλιώνουν τους πολίτες με τα μνημόνια αλλά σπέρνουν τον ρατσισμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις του «Ξένιου Δία» και την FRONTEX, που δολοφονούν εν ψυχρώ στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι και φουσκώνουν τα πανιά της απανταχού ακροδεξιάς. 

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από το ναζιστικό ζυγό. Δεν θα αφήσουμε τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων που κατέδιδαν και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα όσους αντιστέκονταν στην ναζιστική κατοχή, να παριστάνουν τάχα τους «άδικα διωκόμενους πατριώτες». Ειδικά μετά την άνοδο των φασιστών και πανευρωπαϊκά μετά τις εκλογές, οι αγώνες που θα δώσουμε εδώ θα στείλουν ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη: στους φασίστες ότι δεν θα τους περάσει έτσι εύκολα και θα τους ξαναστείλουμε στις τρύπες τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές της φτώχειας και του ρατσισμού ότι μπορούμε να αγωνιζόμαστε και μπορούμε να νικάμε! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/9,
18:00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου