Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ


Φίλε συμφοιτητή-συμφοιτήτρια, δυστυχώς όντας μαθητής τα προηγούμενα χρόνια η καθημερινότητά σου περιοριζόταν στο ‘’επιτυχημένο’’ τρίπτυχο: σχολείο-φροντιστήριο-διάβασμα.


Τώρα πια όμως, ως φοιτητής έχεις το χρόνο και την ευκαιρία, -πέρα από την παρακολούθηση των μαθημάτων και το διάβασμα που θα σου χαρίσει το πολυπόθητο(!) πτυχίο- να έρθεις σε επαφή με ερεθίσματα που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και την καλλιέργεια του πνεύματός σου. Με λίγα λόγια να έρθεις πιο κοντά στην περίφημη παιδεία
Δεν έχουμε σκοπό βεβαίως να προβούμε σε ανάλυση της έννοιας της παιδείας και του τι προσφέρει!


Ως ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ όμως πιστεύουμε και παλεύουμε για ένα Πανεπιστήμιο ζωντανό, ανοιχτό στους φοιτητές και την κοινωνία που θα ξεπερνά τη σχολική νοοτροπία, θα αποτελεί εστία προβληματισμού για την κοινωνία μας και των
προβλημάτων της αλλά κυρίως πηγή ενός αέρα αλλαγής και ανατροπής, αγώνων και συλλογικών διεκδικήσεων!


Έτσι, στα πλαίσια της πολιτικής παρέμβασής μας στη σχολή δε θα μπορούσε να λείπει η ΤΕΧΝΗ, η οποία όχι μόνο τέρπει αλλά συγκινεί, προβληματίζει, κινητοποιεί με πολύ άμεσο τρόπο.

Αυτός είναι και ο στόχος των κινηματογραφικών μας προβολών στο χώρο την Νέας Νομικής επιδιώκοντας η σχολή να μην είναι ταυτόσημη μόνο με μαθήματα, κούραση και άγχος αλλά ένας διαδραστικός, πολύπλευρος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου