Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία στη ΠΑΣΠ


ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ , με τις πλάτες των ΕΕ-ΔΝΤ-τρόικας, διαλύει καθημερινά κατακτήσεις και δικαιώματα ολόκληρων αιώνων. Ψηφίζει πραξικοπηματικά και ανακοινώνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργασιακή «εφεδρεία» , νέα χαράτσια, διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε όλες τα βαθμίδες και ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και εκτάσεων.

Προφανώς αρωγοί και καλοθελητές σε όλα αυτά θα υπήρχαν. Αυτοί είτε θα προσπαθούν να ενσωματώσουν, είτε να φιμώσουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης και προσπάθεια ανατροπής αυτών των μέτρων. Αυτοί οι καλοθελητές μπορούν να είναι μία πολιτική δύναμη η οποία χαρακτηρίζει το μέσο πάλης της κατάληψης ως εκφυλισμένο, μαζέματα καθηγητάδων που βγάζουν αποφάσεις κόντρα στις αποφάσεις του Συλλόγου Φοιτητών ή και τελικά τελικά άνθρωποι της νύχτας και του παρακράτους.

Τους τελευταίους επέλεξε να χρησιμοποιήσει η δημοκρατική παράταξη της ΠΑΣΠ ΞΑΝΘΗΣ και ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, όχι μια αλλά δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες. Ο γραμματέας ΠΑΣΠ ΞΑΝΘΗΣ με τις πλάτες πρωτοπαλίκαρων της παράταξης του και μπράβων τραυμάτισε αναίτια στο κεφάλι φοιτητή ο οποίος συμμετέχει στο σχήμα της Ε.Α.Α.Κ ΞΑΝΘΗΣ –Λεγεώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν μετά τη Σύγκλητο στη Κομοτηνή ζητήσαμε δυναμικά εξηγήσεις για τον τραυματισμό του συντρόφου μας, οι ίδιοι θρασύδειλοι επέλεξαν να κρύβονται και να ζητήσουν την συνδρομή 3-4 μπράβους νυχτερινών μαγαζιών, της Κομοτηνής αυτή τη φορά, για να μας τρομοκρατήσουν και να μας τραμπουκίσουν. Στην ίδια λογική κατάπνιξης του κινήματος βρίσκεται και η επιμονή της «αγωνιστικής παράταξης» να μην γίνει η ΓΣ του Συλλόγου στις 18 του μήνα, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει και να στηρίξει ο Σύλλογος την Πανεργατική Απεργία στις 19/10.

Τέτοιες ΕΚΟΦίτικες και παρακρατικές πρακτικές θα πρέπει να καταδικάζονται και να τα καταπνίγονται απ’ το φοιτητικό κίνημα. Δεν χωράνε μέσα στις δημοκρατικές , μαζικές διαδικασίες του. Τέτοιες λογικές ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν, ούτε πάνε τον αγώνα μας βήμα πίσω! Αντίθετα μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, για μόνιμη-σταθερή δουλεία, για μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου