Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2011


ΨήφισανΕγκυραΑκυραΛευκά
125612055136
95.94%4.06%2.99%
 Παράταξη20112011 %20102010 %ΜεταβολήΜεταβολή %
 ΔΑΠ-ΝΔΦΚ53744.56%53744.16%00.40%
 ΠΑΣΠ39732.95%41333.96%-16-1.01%
 ΑΡΕΝ957.88%957.81%00.07%
 ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ746.14%695.67%50.47%
 ΠΚΣ665.48%826.74%-16-1.26%


Η κατανομή των εδρών για το Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών έχει ως εξής:
ΔΑΠ: 3
ΠΑΣΠ: 2
ΑΡΕΝ: 1
ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ: 1

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, συγκεντρωτικά και ανά σύλλογο, εδώ.                                                                                                                      

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

κάλεσμα σε Ανοιχτή Συνέλευση 14/5


ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ

Κυκλοφόρησε επιτέλους το πρώτο περιοδικό έντυπο του σχήματος! Μπορείτε να το βρείτε εδώ: ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ [μάης - ιούνης '11]

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

εκδηλώσεις



απεργία


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ !

     
      Την Πρωτομαγιά του 1886 τα εργοστάσια του Σικάγο άδειασαν και οι δρόμοι της πόλης πλημμύρησαν από δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους που συμμετείχαν στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργατικών Συνδικάτων. Ενωμένοι, με μια φωνή, διεκδίκησαν δυναμικά το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, τη καθιέρωση του 8ώρου και τη θεσμοθέτηση εργασιακών σχέσεων και κανόνων, που θα περιόριζαν την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία. Η πρωτοφανής σε έκταση διαμαρτυρία, η συγκρούσεις και τα θύματα που θρήνησε η εργατική τάξη, αποτέλεσαν έμπνευση και αφετηρία για μεγάλους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, ενώ υπενθυμίζουν με το πιο σαφή τρόπο ότι όλα κατακτήθηκαν με αίμα και τίποτα δεν μας χαρίστηκε.
      125 χρόνια μετά, η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ οδήγησε τη χώρα και τους εργαζόμενους στη βαρβαρότητα του Δ.Ν.Τ, της Τρόικας και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων λαϊκών μαζών. Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό και κατάργηση όλων των κοινωνικών παροχών. Χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και των απολύσεων. Στο μαύρο αυτό φόντο έρχονται να προστεθούν και οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για το λαό, το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, καθώς και το μαζικό ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών και ό, τι κερδήθηκε το 1886 από τους εργάτες του Σικάγο. Επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα.
      Προσπάθεια απάντησης σε όλα αυτά έγινε στη φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς, όπου χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα για να υπενθυμίσει για ακόμη μια φορά ότι η 1η Μάη δεν είναι αργία για να μαζεύουμε λουλούδια, αλλά απεργία για να βγαίνουμε στους δρόμους και να απαιτούμε την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέλουν να μας στείλουν 200 χρόνια πίσω. Παράλληλα στη φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς δόθηκε και ένα μεγάλο κινηματικό ραντεβού για τις 11 Μάη, για τη μεγάλη Πανεργατική Απεργία, μιας απεργίας που θα αποτελέσει τη συνέχεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων των τελευταίων μηνών ενισχύοντας την πάλη εργαζομένων και νεολαίας.

πανεργατική 11/5


Κυριακή 8 Μαΐου 2011

καταγγελία Ε.Α.Α.Κ.


Την Πέμπτη 5 Μαΐου, 80 τραμπούκοι της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα(πέτρες, κράνη) ενάντια σε μέλη της ΕΑΑΚ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μελών της ΕΑΑΚ, τρεις εκ των οποίων κατέληξαν στο νοσοκομείο.
Στόχος της επίθεσης ήταν η φίμωση του σχήματος ΡΑΦ-ΕΑΑΚ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και η καταστροφή του χώρου παρέμβασής του. Αποτελεί συνηθισμένη φασιστική πρακτική της ΔΑΠ, η οποία γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές της θέσεις είναι ενάντια στα συμφέροντα των φοιτητών, υιοθετεί ένα μοντέλο συνδικαλισμού που προωθεί την απάθεια μέσω πελατειακών σχέσεων και την παθητική αποδοχή μεταρρυθμίσεων που διαλύουν τη φοιτητική καθημερινότητα, την εργασιακή προοπτική και συνολικά το παρόν και το μέλλον των φοιτητών. Η ΔΑΠ δε διστάζει, μάλιστα, να «διασφαλίσει» αυτήν την ομαλότητα ακόμα και με τραμπουκισμούς.
Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία. Η ΔΑΠ όπως και η κυβερνητική ΠΑΣΠ έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι αποτελούν τους εγγυητές της εφαρμογής των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση. Οι παρακρατικές μέθοδοι της ΔΑΠ πάνε χέρι-χέρι με τις πολιτικές θέσεις της και στοχεύουν στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και στην τρομοκράτηση κάθε ριζοσπαστικής αγωνιζόμενης φωνής.
Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται από αυτές τις πρακτκές. Όπως η ΕΚΟΦ δεν απέτρεψε την αντιδικτατορική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 73, όπως η δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα δεν έβαλε φραγμό και την ανατροπή, τελικά, του νόμου Κοντογιαννόπουλου, έτσι και τώρα αύτες οι πρακτικές και οι τραμπούκοι της δεξιάς που τις υλοποιούν, θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Το φοιτητικό κίνημα, περιφρουρημένο οργανωτικά και πολιτκά, θα αποτελέσει πυροδότη αγωνιστικών διεργασιών για όλη την κοινωνία και σε σύνδεση με το εργατικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα θα συμβάλλει στη μη κατάθεση του νόμου Διαμαντοπούλου και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτκών τους εκφραστών.

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

happy birthday!!!


ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

      Το μνημόνιο έσβησε ήδη τα πρώτα του κεράκια, συμπληρώνοντας ένα χρόνο άγριας επίθεσης απέναντι στο κόσμο της εργασίας και της νεολαίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε σύμπραξη με τα  δεκανίκια τους Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. προχώρησαν σε πετσόκομμα των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε χιλιάδες απολύσεις, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής παροχής(κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων πανεπιστημίων).Παράλληλα, θέλει να επιβάλλει την αιώνια λιτότητα και αυτό φαίνετε από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας για το ευρώ που σαν στόχο έχουν για την εξεύρεση 50 δις ευρώ μέσω του ξεπουλήματος κάθε δημόσιας περιουσίας (Δ.Ε.Η. , νερό ενέργεια), την αύξηση της φορολογίας για τους καταναλωτές και όχι για τις μεγάλες επιχειρήσεις και την περεταίρω μείωση των μισθών.
      Βλέποντας τους εαυτούς μας ως μελλοντικούς εργαζόμενους , θεωρούμε χρέος του φοιτητικού κινήματος να σταθεί έμπρακτα στο πλάι των εργαζομένων  για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γι αυτό άλλωστε στο Δ.Σ. στις 4-05 προτείναμε τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης την Τρίτη 10-05 για να πάρει ο σύλλογος αγωνιστική απόφαση συμμετοχής στην απεργία.
       Εκεί οι παρατάξεις του δικομματισμού διατείνονταν πως επαφίεται στην προσωπική κρίση του κάθε φοιτητή η συμμετοχή του ή όχι στην απεργία. Πως να έχουν άλλωστε χρόνο για απεργίες τη στιγμή των εκλογών? Έκαναν μάλιστα ξεκάθαρο πως τη στιγμή που τρέχουν καυτά πολιτικά ζητήματα είναι πιο σημαντικό το πώς θα οργανώσουν καλύτερα το πανηγύρι των εκλογών. Συγκεκριμένα η ΠΑΣΠ, θέλοντας να ενισχύσει το αγωνιστικό της προφίλ τόνισε πως είναι δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων και μας απέδειξε ότι στηρίζει των αγώνα τους από τα τραπεζάκια της, χωρίς να θέλει να γίνει συνέλευση.
       Από την άλλη πλευρά το Μ.Α.Σ., αποδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχος της   ΠΑΣΠ και  της ΔΑΠ, αφού πιστό στη λογική του ήρθε στο Δ.Σ. έκανε τις προτάσεις του για ορισμό αντιπροσώπων και διεξαγωγή διήμερης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 9 και 10 Μάη, κατηγορώντας μας ανοιχτά ότι κάναμε κομπρεμί με τη ΔΑΠ, την  ΠΑΣΠ και το συνασπισμό για τον ορισμό των φοιτητικών εκλογών. Το ζητούμενο για το φοιτητικό κίνημα δεν είναι αν θα γίνουν εκλογές 10 ή 17, αλλά να αγωνίζεται ενιαία και πανελλαδικά, με ένα αναβαθμισμένο πολιτικό περιεχόμενο, μέσα  από αμεσοδημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες για τη σύνδεση του με το εργατικό κίνημα, έχοντας ως στόχο τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11/05